Лидерът на БСП Корнелия Нинова настоява за незабавни преговори с "Газпром", като според нея това е единственото решение за икономиката и домакинствата. Позицията си бишият министър на икономиката изрази чрез публикация във Фейсбук.

Преговори с „Газпром“ са възможни, но само в краен случай

"Докато политици и експерти спорят кой е виновен, има ли кораби с втечнен газ, ще тръгне ли връзката с Гърция, торовите заводи започнаха да затварят производства и да освобождават работници. Министърът на икономиката и индустрията тепърва ще прави анкета колко фирми работят на газ и да им дава указания да намаляват потреблението с 15%. Тези данни са налични - 28 000 предприятия ползват газ. В тях работят 250 000 души. Не ги карайте да намаляват потреблението на газ. Не може да стане. Ако го направят, трябва да спрат работа, а някои от тях никога няма да могат да пуснат отново машините", пише Нинова.

Според нея се губи ценно време в разправии и ПР акции.

Докато политици и експерти спорят кой е виновен, има ли кораби с втечнен газ, ще тръгне ли връзката с Гърция, торовите...

Posted by Корнелия Нинова on Thursday, August 11, 2022

"Темата се идеологизира и се използва да предизборна кампания, а тя е жизнено важна за държавата и народа. Решението на този етап за икономиката и домакинствата е само едно - незабавни преговори с "Газпром", категорична е Корнелия Нинова.

Тя припомня, че това вече е направено от европейските лидери. "Ние го повтаряме от март месец. Не ако се наложи, както казва служебният министър на енергетиката. То вече е наложително", посочва още тя.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм