384 язовира у нас ще бъдат обследвани, като се подготвя обществена поръчка за техния ремонт.

Това заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова, след като провери почистването на язовир „Големо село“ в област Кюстендил.

Нинова нареди строг контрол срещу спекулата при антикризисните мерки

Язовирът е от първа степен на опасност, като от думите на изпълнителния директор на Държавното предприятие за управление и стопанисване на язовирите Цако Бънчев стана ясно, че общо около 400 са тези, които се водят първа степен на потенциална опасност.

Корнелия Нинова отново подчерта, че подходът за ремонтите на язовирите се променя изцяло с цел да не се крадат пари и да има ефективност от ремонтите.

Тя обърна внимание, че вече са закупени и разпределени на територията на цялата страна 8 самоходни робота, които ще почистват стените на язовирите и дигите около реките.

Министрите на БСП гласуваха против плана за въвеждане на еврото, нямало анализ

Нинова не пожела да коментира теми извън язовирите, но все пак отново подчерта позицията на БСП по отношение на Националния план за въвеждане на еврото.

Вицепремиерът заяви, че левицата не е против еврото, но държи приемането му да стане след сериозен и задълбочен анализ за ефектите по икономиката и доходите.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм