Netflix набира участници за риалити шоу, вдъхновено от най-популярния сериал на всички времена - "Игра на калмари", съобщи Би Би Си.

Залогът обаче няма да е на живот и смърт, както е показано в южнокорейската антиутопия.

Вместо това 456 кандидати от цял свят ще играят игри, в които "най-лошата съдба е да се прибереш у дома с празни ръце", пропускайки шанса да спечелиш 4,56 млн. долара.

Netflix съкращава 150 работни места в САЩ

В сряда платформата съобщи, че новата поредица от 10 епизода - Squid Game: The Challenge - ще предложи "най-голямата парична награда в историята на риалити телевизията".

"Докато се състезават в поредица от игри, вдъхновени от оригиналното шоу - плюс изненадващи нови допълнения - техните стратегии, съюзи и характер ще бъдат подложени на изпитание, докато конкурентите около тях биват елиминирани", допълват от Netflix.

Участниците трябва да са на възраст поне 21 години. Те трябва да говорят английски език и да са на разположение за до 4 седмици в началото на 2023 г. за снимките.

Участниците са 456 като препратка към сериала, в който главният герой Сон Ги Хун също е наричан Играч 456.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм