Не спират сигналите за продажба на дрога в района на варненските училища. Това разкри пред Дарик зам.-кметът Тодор Иванов, който е и председател на Общинския съвет по наркотични вещества. Той уточни, че в подобни случаи водещата роля е на органите на МВР, тъй като дори притежанието на наркотици е престъпление от общ характер. Затова при получаване на сигнал за предлагане на наркотични вещества край школата, той се пренасочва в писмен вид към полицията.

„Общинската администрация няма правомощия по установяване и задържане на пласьорите. Това е работа на полицията. Ние оказваме пълно съдействие”, отбеляза Иванов. Той припомни, че в Общинския съвет по наркотични вещества и различните комисии членуват прокурори, съдии и служители на териториалното звено на ГДБОП.

Над 500 души са на отчет в детските педагогически стаи във Варненско

Не повече от 3 са сигналите за продажба на алкохол и цигари на ученици в района на училищата, постъпили през миналата година.

„В някое малко квартално магазинче може и да се случва и съм сигурен, че го има. Но масова практика за продажба на алкохол и цигари на непълнолетни няма никъде в града”, категоричен бе зам.-кметът, който отговаря за сигурността и обществения ред.

Тодор Иванов участва в награждаването отличените в ученическия конкурс за рисунка на тема „Зависим или независим – Какъв е твоят избор?“. Със свои творби се включиха 354 деца от 16 варненски училища. Инициативата е по повод 31 май – Световен ден без тютюн, а организатор е общинската дирекция „Превенции“.

Сред отличените в конкурса е рисунката на Габриела Бенова от 5. клас в ОУ „Панайот Волов”