Министерството на външните работи настоятелно осъжда инцидентите от 27 юли 2023 г. в Скопие, при които пострадаха български граждани, привърженици на ПФК "Левски", а един от тях – по особено сериозен начин.

"Раненият български гражданин в момента е в стабилно, но тежко състояние и се възстановява след операция в болнично заведение в Скопие. Представители на българското посолство са в постоянен контакт с пострадалия и с неговите близки, както и с местните здравни власти".

"Позитивният и спортен дух на двубоя между ПФК "Левски" и ФК "Шкупи" беше затъмнен от прояви на насилие извън футболния терен. Очакваме компетентните органи в Република Северна Македония да предприемат необходимите действия за ефективно разследване и налагане на справедливи наказания, свързани с този тежък инцидент".

"За пореден път подчертаваме ключовото значение на предприемането на ефективни мерки за предотвратяване на подобни прояви на насилие и гарантиране на сигурността на всички граждани", заявиха от МВнР.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм