Младежи организираха благотворителен базар и футболен турнир в подкрепа на дете, страдащо от рядко бъбречно заболяване. Двете събития, проведени в град Септември, събраха 3800 лева за лечението на малката Йоана, която е в болница в чужбина, а семейството ѝ не може да си позволи цената на терапията. Към сумата ще бъдат добавени и събраните средства от великденската кампания "Бъди Човек" 2023", съобщи Магдалена Йоцова, която е един от основните организатори на акцията.

Инициаторите благодарят на всички хора, които по един или друг начин са спомогнали за успеха на благотворителните събития.

Йоанка, която е второкласничка, в момента е на лечение в Турция, след като е установено, че страда от рядко вродено заболяване – хидронефроза 3-та степен. Детето е претърпяло операция, като семейството е платило първоначалната цена от 45 000 лева със спестявания и ипотечен кредит. Те обаче се оказват недостатъчни - налага се момиченцето да остане в турска клиника, тъй като вдига кръвно и трябва да се проследи ефектът от предписаната терапия.

Дарителската сметка, по която всеки може да направи превод за Йоанка, е:

Банка ДСК – ЕАД

IBAN: BG21 STSA 9300 0011 5729 76

BIC: STSABGSF

Титуляр: Радослава Илиева Печалова