Мъжът влязъл да спаси дете в морето на плаж "Харманите", което се давело. Спасителите  скочили във водата веднага след него и извадили детето, но оставили мъжа, който  започнал да вика за помощ след няколко мига. Спасителите влезли на помощ, но бурното море не прощава на никого.

Врачанинът бил  изваден на сушата от спасителите, но бил в тежко състояние. 

Опитите да бъде върнат към живота били неуспешни. Според очевидци, линейката пристигнала със закъснение, което довело до загубата на живота на 42-годишния мъж.

По информация на говорителя на Областната дирекция не МВР в Бургас Цветелина Рандева, сигналът за инцидента на плажа е получен около 12:30 часа. 

Мъжът е бил изваден от водата в тежко състояние, но въпреки извършените реанимационни дейности, той е починал, уточни Рандева. Тялото му е откарано за аутопсия в Отделение “Съдебна медицина” към УМБАЛ-Бургас. 

От полицията съобщиха, че четирима души са загубили живота си в морето по Южното Черноморие за по-малко от 24 часа. До края на вчерашния ден са регистрирани още два трагични инцидента.

Властите отново призовават туристите за внимание. Днес 27 юли 2023 г., вълнението на морето е между два и три бала, а на голямата част от плажовете по Южното Черноморие предупредителният флаг на спасителните постове е червен.