Христо Иванов вместо да се опитва да обяснява необяснимото, трябва да излезе и да поиска прошка от „Има такъв народ“ (ИТН), защото това, което казва, не е вярно. Това каза Ива Митева от ИТН в държавното радио в коментар на записа от заседанието на ПГ на „Демократична България“ от петък, предаде БТА.

Христо Иванов: Допускам, че още има възможност за правителство

След ситуацията от петък шансовете за съставяне на ново правителство са малки, според Митева. 

Тя обаче смята, че трябва да се види дали може да се направи последен опит нещо да се поправи.

„Моето становище е, че избори не са добрия вариант, но не е добрия вариант и това ние да бъдем унижавани и ежедневно да бъдем обвинявани за мафия“, каза Митева.  

Нинова: От ИТН само имитираха, нямаха намерение да участват в кабинет

Попитана дали БСП трябва да задържи мандата с идеята да бъде избран председател на КЕВР и да бъдат приети промените в антикорупционния закон, Митева каза, че това е решение, което ще вземе Народното събрание оттук нататък.

„При тази променена обстановка мисля, че мандатоносителят трябва да разговаря с всички парламентарни групи дали има воля за удължаване, каза още тя. При воля от тях могат да се приемат едни процедурни правила и изборът да се проведе в много кратки срокове, каза Митева. Тя добави, че изборът на председател на КЕВР е най-спешното, което трябва да се случи. Всичко друго не е в такава спешност, която налага сега и веднага да се вземат тези решения. По-добре е, ако се отива на избори, антикорупционният закон да бъде приет от едно ново мнозинство, каквото кажат българските избиратели“, смята още Ива Митева.

Борисов: Държавата е тотално счупена! Нинова ще се заключи в кабинета си и няма да я изкарат оттам лесно

„Когато каните някого за коалиционен партньор, вие искате да водите диалог с него, искате неговото доверие. Ние излязохме от коалицията точно заради това счупено доверие“, обясни Митева.

„От записа разбрах, че те не ни уважават, че те не смятат, че ние сме равностоен коалиционен партньор. Доверието, за което толкова мечтаехме и диалогът, който искахме да възстановим, не се случи“, коментира Ива Митева, като добави, че ИТН са били абсолютно искрени в поведението си. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм