В сряда ще се проведе редовно заседание на Министерския съвет, предаде БГНЕС. Дневният ред на заседанието на служебните министри започва с актуализиране на Националната карта на висшето образование в България, внесена от министъра на образованието и науката.

На заседанието си министрите ще приемат решение за предложение до НС, с което да бъде дадено съгласие за увеличаване акционерното участие на страната ни в капитала на Черноморската банка за търговия и развитие.

МС реши: В Бургас ще е първият филиал на Софийския университет

Служебните министри ще разгледат и решение, според което Хайко Шмидт, гражданин на Германия, ще бъде назначен за почетно (нещатно) консулско длъжностно лице в Германия, и за откриване на консулство на страната ни в Лайпциг. Консулският окръг ще обхваща територията на Саксония.

На заседанието ще бъде окончателно одобрено и сключването на споразумението между „Булгаргаз“ ЕАД и турската компания Botaş boru hatlari ile petrol taşima a. ş., което осигури достъп на „Булгаргаз“ до терминалите за регазификация на втечнен природен газ и последващия му пренос до територията на България за периода от 1 януари 2023 г. до 31 декември 2035 г. Споразумението е внесено за одобрение от министъра на енергетиката.

10 начина да си намалите данъците

По време на заседанието министрите ще обсъдят и дали да одобрят промени в Закона за специалните разузнавателни средства, както и промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм