Кметът Димитър Николов се срещна с министъра на културата Найден Тодоров днес в служебния кабинет. Двамата обсъдиха доброто сътрудничество, водещите проекти и възможностите за своевременно им реализиране в областния център.

По време на работното си посещение министърът посети Кукления театър, Филиала на Националната художествена академия и Центъра за съвременно изкуство и библиотека.

„Винаги ми е много приятно да съм в Бургас. Аз съм много свързан с този град не само защото в периода 2003-2005 г. съм работил като художествен ръководител на Оперно-филхармоничното дружество тук, но и защото разпознавам творците, идеите и културните продукти, които се реализират.“, каза Тодоров. Той допълни, че вече има опит и свой работещ механизъм за действие. По думите на министър Тодоров, именно културата обединява хората като народ и оставя следа за поколенията.

Найден Тодоров получи своята златна читателска карта  от Регионалната библиотека, както и присъства на премиерата на „Кралицата на красотата” в Драматичния театър „Адриана Будевска“.