В първия ден от своя мандат новият здравен министър проф. Асена Сербезова временно спря преобразуването на детската болница "Проф. Иван Митев" и на университетската "Лозенец" до изясняване на казуса.

Това обяви проф. Сербезова пред участниците в срещата Powers Summit, организирана от Фондация Webit и Атлантическия клуб в България. Срещата, наречена още и "Българският Давос", събира на едно място представители на властта, бизнеса и гражданския сектор.

Шефът на болница „Лозенец“: Идеята за детската болница е с икономически интереси

Припомняме, че сливането им бе инициирано преди броени дни от предшественика на проф. Сербезова д-р Стойчо Кацаров, с идеята "Лозенец" да поеме функциите на детска болница до построяването на специална сграда за такава в двора на известната още като Правителствена болница.

В свое писмо от днес, 14 декември обаче проф. Сербезова е поискала незабавно преустановяване на действията по преобразуване на дружествата, имащи отношение към изграждането на нова детска болница. След като се изяснят всички факти и обстоятелства по казуса се очаква окончателното произнасяне на настоящия министър.

Кацаров не вижда основателен аргумент срещу сливането на „Лозенец“ с Детска болница

Ръководствата на двете болници са уведомени, допълни министър Сербезова. По думите й предстоят срещи с всички заинтересовани страни по казуса, но първата среща ще бъде с Медицинския факултет към Софийския униреститет "Св.Климент Охридски", в който бяха преустановени занятията на студентите.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud Spotify, Apple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук