Не бих желал нашият театър да се превръща в „кръжок по политически интереси“. Това заяви министърът на културата Велислав Минеков във връзка със скандала в Народния театър „Иван Вазов“. Той ще отправи предупреждение към директора и ще поиска да бъдат сменени „политическите активисти“, назначени в театъра, както и да се направи пълна проверка. Дарик потърси позицията на директора Васил Василев, но той не отговори на позвъняванията. 

Припомняме, че в края на октомври беше надраскана вратата и изкъртена тaбелкaтa с името нa Велислaвa Кръстевa, бившия пиaр нa ДПС, понaстоящем пресаташе нa Нaродния теaтър.

Минеков: Всеки десети журналист е заплашен със съд

Преди дни в писмо до сайта www.ploshtadslaveikov.com главният режисьор на театъра Александър Морфов обяви, че го е извършил той. „Не съм съгласен с политически назначения на лица, които смятат, че са недосегаеми и всичко им е позволено“, казва Морфов в писмото си.

Това не са правилните хора на правилното място, заяви министърът на културата Велислав Минеков във връзка с назначенията в Народния театър, но не обясни кои хора има предвид.

Наводнение в Народния театър: Спукали са се четири водосточни тръби

„Това ме тревожи и аз не бих искал нашият театър да се превръща в кръжок по политически интереси. За съжаление, това политическо обкръжение, може би по някакъв начин представлява форма на защита на самия директор, но не мисля, че това са правилните хора на правилното място и аз ще помоля тези хора да бъдат сменени“, каза Велислав Минеков

Министърът подчерта, че държи на присъствието на Александър Морфов в Народния театър. Според Минеков мълчанието струва злато в буквалния смисъл на думата.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм