Изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните Христо Даскалов е освободен от длъжност. Това обяви на извънредно изявление зам.-министърът на земеделието Крум Неделков. 

Шефът на БАБХ: Продължавам да ходя с охрана, това не е мое решение 

По думите му Даскалов е нарушил изборното законодателство, като се е завърнал на работа преди Централната избирателна комисия да обяви поименно избраните депутати.

След завръщането си, той е уволнил няколко служители на Агенцията по храните и е назначил на тяхно място други. От Министерството на земеделието бяха категорични, че не толерират подобни действия.

БАБХ не е запозната с едно от становищата по дело свързано с частната лаборатория

Според изборните резултати Христо Даскалов е избран от Пловдив за депутат от „Продължаваме промяната“. До момента той не е декларирал, че се отказва от мястото си в парламента.

„Връщането на старите корупционни схеми започна още преди ГЕРБ да са изпълнили отговорността си да направят редовно правителство“, написа Христо Даскалов във Фейсбук.

Със заповед на премиера Гълъб Донев на негово място начело на Българската агенция по безопасност на храните застава Христо Вълчанов, който досега заемаше поста зам. изпълнителен директор на БАБХ. От юли 2021 г. до януари 2022 г. той беше и изпълнителен директор на институцията.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм