Перспективата, че ситуацията в Украйна може да бъде разрешена по дипломатически път, става все по-малко вероятна, каза заместник - председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в интервю за катарския телевизионен канал Al-Jazeera.

"За съжаление, шансовете не се подобряват, а се влошават. И е невъзможно да не го забележим", каза той в отговор на въпрос за перспективите за политическо решение на ситуацията в Украйна и край на войната.

Зеленски: Помощта за въоръжаване на Украйна трябва да расте

Той предупреди, че ако Украйна използва американски оръжия срещу руски територии, въоръжените сили на нашата страна няма да имат друг избор, освен да действат, за да разгромят центровете за вземане на решения.

"На всички е ясно кои са тези центрове – Украинското министерство на отбраната, Генералният щаб и всичко останало. Но трябва да се разбере, че в този случай крайните центрове за вземане на решения, за съжаление, дори не са на територията на Киев. Така че това със сигурност е заплаха, която ще трябва да бъде взета под внимание", посочи Медведев.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм