Чантите през рамо вече са почти неизменна част от актуалната мъжка мода. Въпросите как да ги носим и как да изберем най-подходящия модел може да ви се сторят излишни - просто слагаме чантата на рамото, като преди това сме избрали това предложение, което ни допада най-много. Дали обаче е достатъчно да избираме просто с един поглед? Чантите през рамо вече не са онзи непопулярен аксесоар и на пазара има десетки висококачествени предложения. Ето как да открием перфектното за себе си.

Какво знаем за мъжката чанта през рамо? 

Чантите през рамо имат много подобен вид на чантата тип месинджър и се носят предимно на едно рамо, като презрамката минава през тялото. Дизайнът на моделите с дебела дръжка улеснява носенето на по-тежки предмети, като разпределя тежестта върху цялото тяло, вместо да натоварва само раменете. Въпреки изцяло компактния си размер, този тип чанта може да побере учудващо голям брой от ежедневните ви вещи.

С габарити малко по-големи от лист хартия, тя може да има и всъщност разполага с оптимално разпределение на вътрешното пространство - няколко отделения и/или вътрешни джобове. Някои от по-стилните предложения се затварят с капак, който има копче, клипс или велкро лента. Освен по-добрия естетически вид, това ви дава допълнителна сигурност при носене на вещи като смартфон или таблет, портфейл, ключове за автомобил.

Мъжката чанта е изработена от естествена или еко кожа. Има модели, които съчетават двете материи, като могат да се добавят плат или синтетичен материал. Кожата е вечната класика - излъчването на мъжка кожена чанта през рамо трудно би се сравнило с друг аксесоар. 

Какво НЕ знаем за мъжката чанта през рамо?

Каква е стандартната дължина на презрамката, минаваща през тялото?

Изборът на правилната дължина на презрамката е решаващ фактор при покупката на подходяща чанта за рамо - твърде малка или дълга презрамка на чантата създава неудобство с неблагоприятен ефект върху цялостната ви визия.

Презрамките за чанти за кръстосано носене обикновено са около 130 см. Стандартната ширина на каишката е 3-5 см, а носенето на чантата е познато на всички - тя е на едното рамо и виси на бедрото от другата страна.

Къде трябва да стои чанта през рамо?

Положението на чантата спрямо тялото ви играе решаваща роля в цялостната ви визия. В най-добрия случай тя трябва да стои точно над бедрата. Това не само ще направи чантата ви лесна за носене и ще придаде елегантен аутфит. Независимо от стила ви на обличане.

Разглеждането на формата и размера също е важно за избора на вашата чанта. След като знаете какво може да побере тя, помислете добре каво да носите в нея. Колкото и да ви се вижда очевидно, това е важно не само за комфорта на носене, но и определя всъщност предназначението ѝ.

Някои от топ предложенията имат достатъчно голям обем, за да поберат дори сгъваем мъжки чадър, например. Въпреки че по правило стандартните мъжки чантички през рамо са предназначени за носене само на най-необходимите за деня вещи, мнозина от нас ги "товарят" с други аксесоари като ръкавици, например. Затова помислете какво къде да разположите - прекалено пълната чанта не изглежда естетично, а от друга страна е излишно да я слагате само за ключове или телефон. 

На коя страна да я носим?

Всичко зависи от това дали сте левичар или не. Ако спадате в тази категория, носете чантата на лявото рамо. Така много по-лесно ще можете да боравите с вещите в нея. Падащата от дясната ви стана чантичка е много по-удобна за бързо вадене или слагане на предмети. Разбира се, обратното също е нормално.

Ако вече знаете достатъчно за този толкова добър аксесоар, време е за пазаруване в ССС. В сайта или физическите магазини ви очакват топ предложения мъжки чантички през рамо. Изберете вашата и с няколко клика любимият модел ще е при вас.