Новородено бебе е в критично състояние, след като е било родено малко преди термина, а майка му е била застреляна и убита от работник на Amazon в Минесота, според властите и членове на семейството, цитирани от "People".

Бебето, чието име не е разкрито от полицията, се „бори за живота си“ след стрелбата на 8 януари, при която майка му, 31-годишната Кайла О'Нийл, почина, пишат близки в GoFundMe. 

12-годишно момиче намушка до смърт малкото си братче

Според организацията за набиране на средства, О'Нийл е била бременна в деветия месец по време на прострелването си.

Майката е намерена с огнестрелна рана в превозно средство на паркинга на "Amazon" в Лейквил малко преди 19:00 часа местно време, според съобщение за пресата от полицейското управление на Лейквил.

Тя била откарана по спешност в местна болница, но по-късно починала, съобщиха властите. Лекарите успели да изродят бебето й, чието състояние не беше оповестено от полицията.

Училище в САЩ, в което 6-годишен простреля учителка, затвори за цяла седмица

Майката на жената, Катина О'Нийл, каза пред CBS News, че нейният внук е "изгубил много кислород в мозъка, така че той не функционира в момента". Тя изрази надежда внучето й да се справи с това.

Кайла О'Нийл има и три други деца на възраст 10, 7 и 2 години, според GoFundMe, която е създадена, за да помогне за издръжката на децата й и разходите за погребението.

Властите бързо идентифицираха предполагаемия стрелец като 32-годишния Донте Рафаел МакКрей, който е служител в съоръжението на Amazon.

Снимка: Окръжен затвор, Дакота 

Според организацията за набиране на средства мъжът, обвинен в убийството на Кайла О'Нийл, се смята за бащата на новороденото бебе. Освен това тя очевидно е прекратила връзката си с него малко преди смъртта си.

Тя не заслужаваше това, което й се случи. Имаше обещаващо бъдеще“, каза Катина О'Нийл.

Момче на шест години е задържано след стрелба по учител в САЩ

МакКрей от Минеаполис е задържан в затвора на окръг Дакота по обвинение в непредумишлено убийство втора степен, съобщиха от департамента.

Според криминално досие, получено от KKTV, на МакКрей му е било забранено да притежава огнестрелни оръжия поради наказателна присъда.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм