Задържани са общо 19 лица в резултат на мащабната полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, проведена на територията на ОДМВР Бургас. Осем от тях са под арест за битови кражби, осем за производство или притежание на наркотици и три лица за опит за палеж на лек автомобил, осъществен на територията, обслужвана от РУ Несебър.

Служителите от участък „Победа“ при Първо РУ Бургас са задържали две лица за притежание на наркотици, като в обитаваното от единия жилище са намерени и иззети 59 пакетчета, съдържащи наркотични вещества (друсан чай), а в жилището на втория – 100 грама от същото. Друсаният чай представлява обикновен чай, напръскан с различни химикали, който има действието на метамфетамин.

В Несебър е неутрализирана мобилна лаборатория за производство на метамфетамин. Тя е била разположена в хотелски комплекс в Слънчев бряг и стопанисвана от 33-годишен криминално проявен мъж, който е задържан за срок до 24 часа. Той и още 15 лица имат повдигнати обвинения срещу себе си.

Говорителят на ОДМВР Бургас припомня, че на тяхна територия не се наблюдава ръст на битовата престъпност, поради което полицейската операция има преди всичко превантивна насоченост.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм