Сумата от 2 250 лв., изгубена в градския транспорт от възрастен мъж, бе намерена и предадена на служителите от Четвърто Районно управление – Бургас от доблестната и честна бургазлийка Мария Добрева.

Жената, работеща като кондуктор в общинската фирма-превозвач „Бургас бус” едва ли е предполагала, че смяната й на 12-ти юли ще бъде толкова запомняща се.

При приключване на поредния курс по линията Б 2, Мария Добрева открила найлонова торбичка със сумата от 2 250 лв. и веднага позвънила в полицията за да предаде сумата.

Дошлите на място полицейски служители взели парите по законовия ред, но не знаели как да открият техния собственик.

34 годишната Мария помогнала на служителите да го открият, по предложение за един от честите клиенти на градската мрежа. 

След като няколко дни след случката, кондукторката се опитвала да го открие сред пътниците, накрая го видяла на последната спирка на автобусите в „Славейков”.

83 годишен чуждестранен гражданин, с множество здравословни проблеми, живеещ от дълги години в Бургас, който след претърпян инсулт трудно комуникирал.

Мария му обяснила с жестове, че е намерила парите му и че ще се обади в полицията за да му ги върнат. Невярващ на късмета си и доброто сърце на 34-годишната бургазлийка възрастния човек получил обратно изгубената в градския транспорт парична сума.

За благородната си постъпка Мария Добрева получи от ОДМВР - Бургас благодарствен адрес, връчен й от временно изпълняващия длъжността началник отдел „Охранителна полиция и КАТ” старши инспектор Павел Колев.Мария Добрева - кондуктрката, която върна 2250 лв. на възрастен мъж

На жената бе връчено и парично поощрение от общинската фирма -превозвач „Бургас бус” с управител инж. Петко Драгнев и синдикалната организация на служителите във фирмата.

По време на тържествената церемония, състояла се във фирма „Бургасбус”, Мария бе придружена от съпруга си – шофьор в общинската фирма превозвач от три години и третата си дъщеря – 8 годишната Михаела, която с възхищение и радост слушаше похвалите към 34 годишната й майка.Мария Добрева - кондуктрката, която върна 2250 лв. на възрастен мъж

Новините от Бургас