„И да си осигурят необходимия брой депутати, за да мине правителството, след това ще сме свидетели на бакалски сметки и един отвратителен алъш-вериш с живота на българските граждани. Този пазарлък ще се случва преди всяко важно гласуване, преди всеки важен законопроект, преди всяка важна реформа“, заяви Мая Манолова, съобщават от пресцентъра.

Василев: Държим на 121 депутати, които да застанат срещу крупните бизнес интереси

Според нея няма никаква политическа логика освен пазарна логика да привличаш депутати от друга парламентарна група и да го правиш по апартаменти и по лаборатории.

Окончателно: От 1 юли влиза в сила 25 ст. отстъпка за литър заредено гориво

По повод антикризисната мярка от 25 стотинки на всеки литър гориво Манолова разкритикува, че подкрепата е трябвало да бъде дадена на хората с ниски доходи, на уязвимите групи.

Успешен старт на преговорите за нов кабинет (обзор)

„25 стотинки ще бъдат дадени от бюджета – това са 150 млн. лв. Тези 25 стотинки няма да са за сметка на търговците на едро, а те ще са за сметка на бюджета. В същото време Лукойл Нефтохим реализира печалби на дневна база от 10 млн. лв. отгоре заради спекулативни надценки. На годишна база 3,5 млрд. лв. Това са горивата, които се харчат в държавата, защото руският петрол, с който работи Лукойл Нефтохим, не е мръднал със стотинка нагоре. Цялото повишение на бензина и на дизела у нас с левче е абсолютно спекулативно и го плаща българският народ“, обясни лидерът на „Изправи се България“.

Манолова призова парламента да сложи таван на цените на горивата с 1 лев надолу.

Експерти: Френското председателство прие хардлайнерската българска позиция

Мая Манолова обвини правителството в предателство заради вдигането на ветото над Северна Македония:

„И в 11:50 извършиха предателство с българската позиция за Северна Македония, като вдигнаха ветото набързо в последния момент. Оказа се, че във френски целофан са ни завили и предложили едно предложение, което след това беше променено. Нито езика на омразата, нито кражбата на история ще бъдат санкционирани по време на преговорния процес. Това си е национално предателство.“

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм