Китаец почина, след като беше прострелян от ловец, който очевидно го е сбъркал със заек, съобщи полицията, цитирана от Би Би Си.

Четирима мъже бяха арестувани за смъртта на Уанг Муджин, който се удавил във водоем, след като е бил прострелян в главата с въздушно оръжие. Аутопсията установи, че Уанг е починал от удавяне.

Стрелба с газов пистолет и бой в Кюстендил, пострада 34-годишен

Инцидентът станал миналия петък вечерта, когато четиримата излезли на лов в град Шаси, провинция Дзянси.

Инцидентите с огнестрелни оръжия са рядкост в Китай.

Полицията съобщи, че един от мъжете е открил огън, след като е видял движение в тревата до канавката, където се съобщава, че Уанг е ловил риба.

Бивш индийски депутат бе застрелян на живо по телевизията

След това властите бяха извикани на мястото и арестуваха четиримата мъже, за някои от които се смята, че са на около 30 години. Разследванията продължават.

Китай има едни от най-строгите закони за оръжията в света, които могат да се прилагат за фалшиви оръжия или оръжия играчки.

Масова стрелба в Кентъки отне живота на 5 души

Инцидентът беше широко обсъждан в китайските социални медии. „Как е възможно хората в тази страна да имат оръжия?", попита потребител.

„Помислих, че това е новина от САЩ“, каза друг.

Въпреки че се издават разрешителни за лов, притежанието на оръжия в Китай е до голяма степен ограничено до военните, правоприлагащите органи и служителите по сигурността.

Мъж почина, а жена е ранена след стрелба с пушка край София

Въпреки това полицията в Синджоу заяви в изявление, че възнамерява да се справи с престъпленията, включващи оръжия и експлозиви. В момента Китай е в разгара на тригодишна национална кампания срещу подобни престъпления.

Въздушното оръжие изстрелва сачми с помощта на сгъстен въздух и обикновено се използва за стрелба по мишени. 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм