Обвиняемият за катастрофата, в която загина журналистът Милен Цветков – Кристиян Николов смята, че разследването срещу него е водено тенденциозно, за да се угоди на обществения интерес. За пореден път обвиняемият се извини на пострадалото семейство и заяви, че се моли за тях. Делото за произшествието, което Николов причини след употреба на наркотици, бе разгледано и на втора инстанция, а Софийският апелативен съд ще се произнесе в срок.

Апелативният съд ще заседава по делото за смъртта на Милен Цветков

Пред съда Кристиян Николов подчерта, че сърцето му е чисто пред Господ. Той заяви, че не е ползвал никакви наркотици – нито тежки, нито леки. Всеки носи своя кръст, аз ще нося моя кръст до края на живота си, каза още Кристиян Николов пред съдебния състав.

От прокуратурата поискаха наказанието на Николов да бъде променено и настояха той да бъде осъден на 15г. затвор. Адвокатът на пострадалото семейство – Надежда Ковачева посочи, че поддържат тезата за евентуален, а не пряк умисъл.

Разглеждат делото за смъртта на Милен Цветков на втора инстанция

На 4 март тази година Софийски градски съд наказа Кристиян Николов с 9 години лишаване от свобода и 10 години без шофьорска книжка. Настояването на неговите адвокати днес бе делото да бъде върнато на първата инстанция за ново разглеждане.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм