42-годишен криминално проявен е мъжът, залял с киселина ясновидката в пловдивския район "Тракия". Това съобщиха на съвместна пресконференция по случая прокуратурата и полицията.  
Нападателят, извършил тежкото престъпление по време на условна присъда за кражба, е имал и помагач, също познат на органите на реда. И двамата са от Враца, като са планирали предварително какво ще направят.

Маскираният мъж е бил с медицинска маска, каскет, яке с висока яка, ръкавици на ръцете и калцуни на краката. Той, заедно с помагача си, са пътували специално за извършването на деянието от родния си град, където се връщат веднага след престъплението. И двамата са задържани.

Състоянието на залятата със сярна киселина жена се подобрява, въпреки че е с 3-та степен химически изгаряния по лицето, шията, едната ръка и единия крак. 

Тежкият инцидентът стана 14 март. Извършителят влязъл в апартамента на трудноподвижната пловдивчанка и плиснал срещу нея киселината. В полицията се обадила друга жена, която се грижeла за пострадалата.

Предвиденото наказание за извършеното престъпление е до 6 години затвор.