Софийска градска прокуратура привлeче под наказателна отговорност бизнесмена Красимир Каменов-Къро като подбудител на убийството на бившия полицай Любомир Иванов.

Заместникът на главният прокурор Борислав Сарафов коментира, че срещу лицето има сериозни и аргументирани доказателства.

Покушението срещу бившия полицай Любомир Иванов беше извършено през март миналата година в столичния кв. „Лозенец”.

Делото „Семерджиев“ отново отложено: Адвокатът му не се яви в съда

Малко по-късно като обвиняем беше привлечен Кристиян Илиев. По случая бе повдигнато обвинение и на Боян Табаков за това, че в качеството на помагач умишлено е улеснил убийството на Иванов. 

Днес Софийската градска прокуратура посочи Красимир Каменов-Къро за поръчител на деянието. Директорът на НСлС и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов коментира:

Сарафов не изключи възможността в рамките на това разследване да излизат разкрития по още няколко поръчкови убийства от близкото и нетолкова близко минало.

Припомням, че в средата на март прокуратурата съобщи, че при разследване срещу престъпна група, занимавала се с изнудване и разпространение на наркотици, беше открит списък с имена на магистрати – следователи, прокурори и съдии, обект на заплахи, както и флашки с аудиозаписи.

Тогава от държавното обвинение споменаха имената на много публични лица, едно от които на Красимир Каменов.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм