И тази година връчването на приза „Художник на годината” ще се случи по време на откриването на традиционната никулденска изложба в Дружеството на бургаските художници. Над 50 автори от цялата страна и техните произведения, създадени през тази година, са включени в красивата експозиция „Никулден”.

Събитието ще се проведе на празничния 6 декември, от 13.30 часа, в Дружеството на художниците на „Александровска” 22. Сред номинираните за наградата "Художник на годината" са Андрей Янев и Анна Михайлова.

Анна Михайлова е родена в Бургас. През 1996 година е завършила Националната художествена академия, факултет по изящни изкуства, специалност стенопис, в класа на професор Тома Върбанов.

Участвала е в много общи изложби, национални и международни пленери. Творбите й са притежание на много частни колекци и галерии в България, Германия, Франция, Канада и други.

Андрей Янев е роден през 1965 г. в Бургас. Завършва НХА – специалност стенопис. Специализира художествен емайл в Санкт Петербург, Русия.
Името му се свързва с множество изложби живопис в България и чужбина, с редица творчески национални и международни проекти, с престижни награди в областта на изкуството. Атон е една от основните теми на неговото творчество, чрез която е разпознаваем както в България, така и в различни европейски държави, в САЩ и Китай.

*На снимката  - Георги Петков получава приза "Художник на годината" - 2021