Коефициентът на интелигентност (IQ) е стойност, получена от тестове, които оценяват когнитивните способности на даден човек. Средната стойност обикновено е между 85 и 115 точки, а когато човек надхвърли тази стойност, се счита, че има интелигентност над средната.

Кои са най-умните знаменитости в света?

Доста известни личности са били подложени на тестове и имат много високи стойности на IQ. От актьори до певци, комици, спортисти и дори политици, много звезди имат необичайна и над средна интелигентност. Според уебсайта IQ Tests, ето кои са знаменитостите с IQ над средното ниво:

Най-умната жена в света стана почетен гражданин на Благоевград

Джоди Фостър

Звездата има коефициент на интелигентност 132. Тя се научава да чете на тригодишна възраст и може да говори повече от четири езика. Освен това през 1997 г. актрисата получава почетна степен "доктор по изящни изкуства" от Йейлския университет (САЩ).

Владимир Путин

Настоящият президент на Русия има коефициент на интелигентност 127. В края на краищата, за да се управлява държава като Русия, е необходим силен интелект.

В отговор на спекулациите: Няма данни, че Путин е в лошо здравословно състояние

Стив Мартин

Награждаваният актьор има талант за актьорско майсторство, магия и комедия. Може би коефициентът му на интелигентност от 142 има нещо общо с това.

Шарън Стоун

Американската актриса има коефициент на интелигентност 154, което я прави още една свръх-надарена актриса, когато става въпрос за интелигентност.

Шакира

Колумбийската певица има IQ от 140. Освен това тя владее свободно няколко езика, включително испански, английски, португалски и френски.

След над 10 години връзка: Жерар Пике и Шакира обявиха, че се разделят

Роуън Аткинсън

Емблематичният Мистър Бийн има впечатляващ коефициент на интелигентност от 178. Той е истински гений!

Куентин Тарантино

Американският режисьор няма диплома за висше образование, но има IQ 160 - едно от най-високите в списъка.

Опра Уинфри

Емблематичната водеща има IQ от 136. Тя е получила няколко почетни дипломи, включително докторска степен от университета Дюк (2009 г.) и такава от Харвардския университет (2013 г.).

Мъжете привличат жените с чувството си за хумор

Натали Портман

Израелската актриса има коефициент на интелигентност 140. Тя има диплома по психология от Харвардския университет и говори пет езика.

Мат Деймън

Освен че е отличен актьор, той е и много интелигентен. Американският актьор има коефициент на интелигентност 160 - един от най-високите сред актьорите от Холивуд.

Бил Гейтс

Известният бизнес магнат има впечатляващ коефициент на интелигентност от 160. Неслучайно този гений е основал Microsoft.

Бил Гейтс се отказва от богатството си

Арнолд Шварценегер

Той не само има големи мускули, но и огромен коефициент на интелигентност - 135. Шварценегер има диплома по международен маркетинг на фитнеса от Университета на Уисконсин-Супериор (САЩ).

Бил Клинтън

Бившият президент на Съединените щати е друга известна личност с интелигентност над средното ниво. Неговият коефициент на интелигентност е 137.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм