Държавата създава дружеството, което ще извършва спешна медицинска помощ по въздух, обяви министър-председателят в оставка Кирил Петков преди началото на редовното правителствено заседание. Той коментира и вчерашната проверка в ТЕЦ "Брикел" в Гълъбово, отчела 15 пъти над нормата серен диоксид и 27 пъти над нормата фини прахови частици.

Премиерът заяви още, че 80 млн. лв. ще бъдат преведени на хотелиерите за настаняването на украинските бежанци. Припомням, вчера представители на бранша излязоха на протест край Равда заради неизплатени суми.

МЗ обяви обществена поръчка за закупуване на 6 медицински хеликоптера

Във връзка със възможността да бъде оказвана спешна медицинска помощ по въздух Кирил Петков припомни, че вече е обявена обществената поръчка за 6 хеликоптера, финансирани по плана за възстановяване и развитие.

Заседание на правителството в оставка

Заседание на правителството в оставка

Posted by Darik.bg on Tuesday, July 19, 2022

Премиерът заяви още, че днес ще бъдат изплатени и средствата на хотелиерите по програмите за настаняване на украински бежанци.

Кирил Петков сподели и впечатленията си от вчерашната проверка в ТЕЦ "Брикел" в Гълъбово, в която наред с него са взели участие и представители на различни институции.

Петков установи обезпокоителни факти при изненадваща инспекция на ТЕЦ „Брикел“

Премиерът обяви още че работната група, сформирана във връзка с програмата за финансиране на общински обекти, е приключила дейността си.

По думите му по време на днешното заседание ще бъде обсъден този план и след одобрението на регионалното ведомство 426 млн. лв. ще бъдат насочени към 194 общини.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм