Бизнесменът Борис Бекяров, който беше обявен за издирване заедно със собственика на Нове Холдинг Васил Божков, е задържан във Виена. А от прокуратурата потвърдиха за Дарик, че настоящият шеф на Комисията по хазарта Александър Георгиев също вече е с обвинение. Междувременно държавното обвинение все още чака официална информация, че Божков е задържан в Обединените арабски емирства.

Прокуратурата очаква потвърждение, че Божков е задържан

Борис Бекяров беше обявен за издирване заедно с Васил Божков, а преди няколко часа е бил задържан на летището във Виена и се намира в поделение на австрийската полиция. Очаква се властите да започнат процедура за връщането у нас. 

"Това е лице, на което е повдигнато задочно обвинение, има европейска заповед за арест, общодържавно издирване, обявен е за международно издирване, не знам точно как се казва лицето, но той е участник в организираната престъпна група.", обясни главният прокурор Иван Гешев.

"На летището е задържан.", добави главния секретар Ивайло Иванов.

Направен е опит да се изземе колекцията от антични ценности на Божков

Все още няма официално потвърждение, че Васил Божков е задържан в Обединените арабски емирства. Снощи главният прокурор Иван Гешев съобщи неофициална информация, че собственикът на Нове холдинг, който е задочно обвинен за 7 престъпления, е арестуван в Емирствата. Гешев обясни, че днес се очаква официална информация. Днес главният прокурор не даде повече подробности:

"По този въпрос няма какво да добавя към това, което казах снощи пред вас. В момента, в който получим официално потвърждение ще ви уведомим, че са задържани и кои лица са задържани."

Божков е обвинен в ръководене на организирана престъпна група, както и за укриване на данъци за близо половин милиард от хазартния си бизнес. Обвиняеми са още четирима души, сред които бивш шеф на комисията по хазарта, за когото днес специализираната прокуратура поиска постоянен арест. Припомням, че преди 8 години Христофорос Аманатидис - Таки се предаде в Дубай, но така и не беше върнат у нас.

И още от прокуратурата съобщиха за Дарик, че и настоящият шеф на комисията по хазарта Александър Георгиев също е обвиняем. Той е направил пълни самопризнания. Главният прокурор обясни, че не е запознат с подробностите.

За повече новини и любопитни материали последвайте страницата ни във Фейсбук 

Абонирайте се и за канала ни в YouTube