Не мисля, че Кирил Петков би бил достоен заместник на поста финансов министър. Това коментира пред NOVA телевизия депутатът от „Има такъв народ” Любомир Каримански. Той поясни, че не би приел да оглави финансовото министерство, ако се стигне до предложение към него, предаде БГНЕС. 

Мика Зайкова: Заради Асен Василев не съм оптимист за правителство

„Много е важно човек да има опит и практика в било то корпоративни финанси, било то финанси на публичния сектор или във финансовите услуги. Тези изброени затварят финансовата инфраструктура на страната. Ако ние не я познаваме, независимо от опаковката и от маркетинга, който сме завършили в Харвард и където и да е било, не става”, уточни той.

Очаква се ПП да започне преговори за ново правителство

Каримански засегна темата за оръжията за Украйна и разкри какво се е говорило между партньорите на един от коалиционните съвети. „Всички - дори лидерът на БСП, казваха: „Да, може би, ние ще намерим начин как да решим проблема за износа на оръжията, но е важно в каква маркетингова опаковка ще го опаковаме за хората”, каза той.

На въпрос дали това означава, че има износ на оръжие към Украйна, поясни: „Аз само дотук мога да коментирам. Не бих искал да коментирам друго”, подчерта депутатът от ИТН. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм