От Капачки за бъдеще  дарениха транспортен кувиъоз на неонатологичното отделение в болницата в Кюстендил.Дарението направи Лазар Радков в присъствието на д-р Светлана Ризова началник  на неонаталогичното отделение в болницата в Кюстендил и д-р Александър Величков директор на МБАЛ .

„Дарението, което правим в Кюстендил -транспортен кувьоз е за недоносени бебета които имат нужда от специализирана медицинска, грижа  за транспортирането до София където по-подходяща апаратура и  на по-високо ниво неонаталогия. В Кюстендил има страхотни лекари ,с които сме в добра комуникация  и те одобриха този транспортен кувьоз. Това е 23-ят по ред транспортен кувьоз, който даряваме в град.     Помогнали сме на още 14 болници с медицинска апартура, дарили сме 4  неонаталогични линейки на четири места в страната.Преди месец в Кюстендил направихме дарение, с което осигурихме първия, автоматичен, дефибрилатор на стадиона .Хората там са обучени как той да бъде използван.“каза  основателят на „Капачки за бъдеще“  Лазар Радков.


Той посочи, че хората от Клуб за бъдеще -Кюстендил са едни от най-сериозните и активни в страната, никой не е направил толкова кампании за такъв кратък период от време в т.ч. кръводаряване ,събиране на капачки и акции с деца.

Директорът на болницата в Кюстендил д-р Александър Величков  благодари  на дарителите ,направили нещо много важно за най-малките пациенти, защото транспортният кувьоз е важен за бебетата в критично състояние, които трябва бъдат транспортирани.

Новините от Кюстендил

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм

„Дарението е много важно ,защото осигурява комфортен транспорт .Новородените са със специфични нужди при тяхното транспортиране ,за да бъдат закарани в стабилно състояние.Имаме стационарни кувьози от висок клас. Новото дарение е на 100% необходимо, то е оборудвано с кислород и сензори за  влажност. От началото на 2023 са родени около 90 бебета“каза д-р Светлана Ризова началник  на неонаталогичното отделение .