Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса е поръчково, вероятно. А подобни престъпления не се разкриват лесно, обяви в Бургас МВР-министърът Калин Стоянов. Той увери, че по случая се работи изключително активно. 

"Това е тежко умишлено престъпление. Знаем, че там има продължителен период от време, в който жертвата е следена, изучават се всичките й навици, маршрути. Не се разкриват лесно тези престъпления, но работим активно, периодично се извършват срещи, на които се анализира цялата събрана информация, така че продължаваме в посока на това да достигнем до физическия извършител". Това заяви на брифинг в Бургас вътрешният министър Калин Стоянов.

Министър Стоянов отново увери, че няма теч на ифромация от ГДБОП. "Нещо повече, ГДБОП бе единствената структура в МВР, която под мое ръководство успя да събере достатъчно данни, за да бъдат образувани няколко досъдебни производства срещу Божанов. Затова смятам, че трябва да спрем с това внушение", заяви Стоянов.

На журналистически въпрос - кой му е предложил да стане министър, Стоянов отново заяви, че разговори е водил с Кирил Петков. И допълни, че никой не би следвало да се чувства сигурен за поста си при предстоящата ротация.

"Считам, че премиерът и вицепремиерът трябва да вземат своето решение, което трябва да бъде обсъдено с лидерите на политическите партии, които подкрепят правителството. И ако всички те са на едно мнение, аз съм готов да продължа на този пост", заяви Калин Стоянов.