Традиционно при всеки по-голям празник политиците отправят послания не само към своите избиратели, а и към всички граждани. Някои от тях го направиха в навечерието на Коледните празници, а други изчакаха следващия ден, за да отправят пожелания. Ето какво ни пожелаха водещите политически фигури от профилите си в социалните мрежи:

В сравнение с предходни години председателят на ГЕРБ Бойко Борисов този път бе по-лаконичен и отправи поздрав с картичка чрез стори във Facebook.

Коледа с аромат на сладки и канела

Председателят на втората по големина партийна група в Народното събрание Кирили Петков от "Продължаваме промяната" и тази година качи снимка със семейството си и честити Бъдни вечер на всички. Днес, 25 декември, той отправи и Коледен поздрав с клип, на който малката му дъщеря изпълнява на цигулка “Тиха нощ, свята нощ”.

Мустафа Карадайъ от ДПС пожела “Нека денят, носещ вярата за надежда и ново начало, изпълни сърцата и домовете ви с топлина, щастие, мъдрост и хармония. ”, а след това отправи послание за мир, визирайки трудните времена на война и криза, в които сме попаднали.

Как „Българската Коледа” помага на Националната кардиологична болница

Костадин Костадинов от партия “Възраждане” също отправи своите пожелания за здраве, щастие и благоденствие към българите.

Социалистическият лидер Корнелия Нинова пък отправи поздравлението си чрез клип, в който пожелава мир, любов и разбирателство през 2023 година.

В празничните пожелания се включи и Стефан Янев, който пожела на всички “огънят на празника никога да не угасва” и написа, че “вярата е движеща сила във всяко начинание”.

Дядо Коледа подкара софийски тролейбус

Президентът Румен Радев също отправи поздрави и пожелания от профила си във Facebook. Той написа “Нека вярата в доброто ни дава сили да продължим да се борим заедно за справедливите каузи на нашия народ, за мирно и щастливо бъдеще за децата на България!”

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм