Над двадесет организации и клубове очакват децата на Ваканциада на 17 юни в София Тех Парк.

Благотворителeн концерт под надслов „Заедно за децата“ организират ученици на ПМГ

Сдружение „Безопасни детски площадки“ отбелязва седмия си рожден ден с празник за децата и семействата на открито в парка на София Тех Парк. Ваканциада на 17 юни, събота, 10-16 часа. С този голям празник за малки и големи ще се отбележи рождения ден и още по-важно - началото на ваканцията! Това ще бъде първото в София събитие без отпадъци, което е подкрепено от BG Бъди Активен, в партньорство със София Тех Парк.

Спорт за всички и на открито! Ръгби, скаутско приключение, бразилско джу-джицу и бокс, лека атлетика и фитнес за деца, ходене по въже, катерене, стрелба с лък са част от спортните ни предложения за децата. С всички спортни събития се присъединяваме към Спорт#БезОтпадъци на сдружение BG Бъди активен.

Гимнастички от врачански спортен клуб събраха от благотворителен базар 3000 лв. за ремонт на паметника на Христо Ботев

Ще има и готварска и арт работилници, Книговище отново ще покажат колко е забавно да четем заедно, ще разберете как да учим история лесно и бързо с игра и с викторини, ще има и роботи. Ще се говори как да бъдем в безопасност онлайн. Ще ви покажат и първите в България тетрадки за многократна употреба, които се рециклират.

За да не сте гладни, ще има полезни лакомства и безвредни близалки, вкусотии с киви, ще научите от първа ръка защо е важно да приемаме рибено масло и как колагенът поддържа спортуващите силни. Район „Младост“ ще представи интересни предложения за децата от района през ваканцията.

В Смолян стартира лятно училище за бъдещи първокласници

В парка ще бъде поставен Шишеяд – голяма метална конструкция с формата на бутилка, в която ще се събират пластмасови шишета до 3 л, задължително компресирани (смачкани), което след това ще се рециклират. С поставения Шишеяд, се присъединяват към кампанията на сдружение „BG Бъди активен“ - “Искам да съм полезен… Рециклирай ме!“, която се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Кока Кола". Идеята е част от програмата на сдружението „Място България“.

Ще има и подаръци…за децата! Подкрепете три каузи, свързани с децата, като подарък към „Безопасни детски площадки“ - за лечението на Радост, за повече съоръжения за игра за деца с увреждания и в полза на организация, която предоставя закрила на жертви на домашно насилие. Ще можете да закупите за добрата кауза ръчно изработени играчки и предмети, както и куп полезни неща за дома и децата.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм