През първото тримесечие на новата година при пазара на ваканционни имоти не се наблюдават сериозни разлики спрямо предходните месеци, като търсенето продължава да надвишава предлагането. 

Предпочитани от клиентите са имоти с хубава локация и в близост до морския бряг, става ясно от тримесечен доклад на Arco Real Estate. 

Средните цените на студиата се задържат около 1000 евро/кв.м., тези на двустайните апартаменти са около 1050 - 1100 евро/кв.м., а на тристайните – около 1200 евро/кв.м.

Тези цени могат да варират спрямо местоположението, характеристиките и качеството на конкретния имот.

В района на Северното Черноморие най-популярни за покупка са имоти в курортите Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена, к.к. Чайка, градовете Балчик и Каварна.

Курортите по Централното Черноморие – Несебър, Свети Влас и Слънчев бряг си остават едни от най-предпочитаните за покупка на недвижим имот. В района на Южното Черноморие интересът към покупка на жилище е най-засилен в Созопол.

Най-засилено е предлагането на студиата, като цените им са в диапазона 50 - 60 000 евро. Средната цена на двустайните апартаменти е около 70 000 евро. 

Други желани дестинации за покупка по Южното Черноморие са Лозенец и Царево.