Ковид или лошото време в Северна Америка няма  да се отразят на пътуването по света на Дядо Коледа, увери Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД), известно и с това, че следи маршрута на добрия старец,предаде Асошиейтед прес.

Движението на Дядо Коледа може да следите на живо ТУК.

Командването отговаря за наблюдението и защитата на небето над Северна Америка. Но то управлява и услугата "НОРАД следи Дядо Коледа", която дава възможност на хората да следят коледното му пътуване, социалните мрежи и мобилно приложение.

Тъмното минало на Дядо Коледа

Тази година около 1500 доброволци работят в навечерието на Коледа, за да отговарят на телефонните обаждания на децата, които искат да знаят местоположението и графика на доставките на Дядо Коледа.

Генерал-лейтенант Дейвид Нахом от НОРАД, базиран в Анкоридж, Аляска, заяви, че пандемията не е повлияла на натоварения график за доставка на Дядо Коледа и не очаква лошото време да има влияние.

Парче от баницата си вземи, късмета си за догодина разбери

"Ниските температури и обилните снеговалежи, които нарушават пътуването за празниците в САЩ, не би трябвало да са проблем за човек, който живее на Северния полюс", каза Нахом. "Мисля, че Дядо Коледа ще си е у дома с арктическото време, което нахлува в 48 щата", каза Нахом.

Коледата на европейците – по-бедна и предимно „домашна“

Празничната традиция на НОРАД започва през 1955 г., когато магазин в Колорадо Спрингс допуска печатна грешка в телефонния номер на Северния полюс в реклама във вестник и едно дете по погрешка се обажда във военното командване с молба да говори с Дядо Коледа.

Постъпват още обаждания, така че дежурният командир назначава офицер, който да отговаря на обажданията до Дядо Коледа, и традицията се утвърждава.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм