На официална церемония, която се проведе на 11 април 2024 г. в София, JTI България бе удостоена с наградата в категорията "Най-добър HR проект на малко/средно предприятие". По време на церемонията за връчване на годишните HR награди на Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) за 2023 г., бяха обявени победителите в общо 9 категории.

JTI България с отличие за най-добър проект в сферата на човешките ресурси от годишните награди на БАУХ

Снимка: JTI България

JTI България спечели първо място в категорията с проекта "Движи се. Виж. Помогни". Този проект не само насочва вниманието към доброто физическо и ментално здраве на служителите на компанията, но и има благотворителен аспект. Чрез него, компанията стимулира служителите си да водят по-активен начин на живот, като всяко тяхно усилие в рамките на програмата генерира дарение към кариерния център за хора с увреждания Jamba.

Участниците в проекта имаха възможност да събират точки, посещавайки природни и културни забележителности в България от списък с над 300 обекта или чрез физически активности като ходене, бягане, плуване и колоездене. Според Българската асоциация за управление на хора, проектът представлява уникална симбиоза, която съчетава благотворителност, активно участие в общността и подобряване на ангажираността на служителите в организацията.

JTI България с отличие за най-добър проект в сферата на човешките ресурси от годишните награди на БАУХ
JTI България с отличие за най-добър проект

„Тази награда е признание за нашите усилия в създаването на приобщаваща среда. Проектът 'Движи се. Виж. Помогни' не само подпомага активния начин на живот на нашите служители, но и предоставя възможности за развитие и подкрепа за хора с увреждания. Това е в основата на нашата ангажираност към обществото и стремежът ни към достъпност и равни възможности за всички." – Косара Иванова-Крендева, мениджър „Хора и организационна култура“ в JTI България.

JTI България с отличие за най-добър проект в сферата на човешките ресурси от годишните награди на БАУХ

Компанията спечели първо място в категорията с проекта "Движи се. Виж. Помогни"

Конкурсът за годишните HR награди е платформа за споделяне и отличаване на иновативни и успешни практики в областта на управлението на хора на национално ниво.

Целите му включват публикуване и признаване на постигнатите резултати и създаване на добавена стойност за организациите. Конкурсът стимулира авторството, творческия подход и създаването на нови, уникални проекти, които ефективно се реализират на практика през съответната година.

50 кандидатури бяха допуснати до финалния етап на оценка в 9-те категории на БАУХ за 2023 г. Броят на участниците в 20-ото издание на конкурса е рекордно висок и е почти двойно по-голям спрямо кандидатурите за 2022 г.

В категорията „Най-добър HR проект на малко/средно предприятие“ до финален етап бяха допуснати само 7 проекта. Процедурата за оценка на проектите включва три етапа: първо се оценява съответствието на кандидатурата с регламента, след това се проверява допустимостта спрямо категориите, а накрая се извършва оценка на кандидатурите според специфичните критерии за всяка категория.

Наградата на JTI България за Най-добър HR проект в категорията за малки и средни предприятия от БАУХ е отличие, което подчертава ангажимента на компанията към създаването на една по-добра среда за развитие, в която всеки човек, с различни възможности, може да намери подходящото за него място.

JTI е водеща международна тютюнева и вейпинг компания, която оперира в над 130 страни. JTI е глобален собственик както на Winston, цигарена марка номер две в света, така и на Camel - извън САЩ. Други глобални марки, притежавани от JTI, са Mevius, LD, а в България и Sobranie. JTI е основен играч и на международния вейпинг пазар с нагреваемото устройство Ploom и с бранда си електронна цигара Logic. Централният офис на JTI се намира в Женева, Швейцария, а служителите на компанията са 46 000. JTI е отличена като Global Top Employer за девета поредна година. JTI е част от групата компании JT. За повече информация, посетете www.jti.com.