Най-малко 35 души загинаха, а стотици са ранени при израелски въздушен удар по училище на ООН в Ивицита Газа, предава Би Би Си. В учебното заведение са настанени стотици разселени палестинци в централната част на Газа, а свидетелски зазкази съобщават, как ракетите буквално са връхлетели в класните стаи.

Местни журналисти съобщават, че военен самолет е изстрелял две ракети по класните стаи на последния етаж на училището в градския бежански лагер Нусейрат. Видеозаписи показват разрушения и множество тела. Израелските военни заявиха, че са „нанесли точен удар по комплекс на Хамас“ в училището и са убили много от 20-30-те бойци, които според тях са били вътре.

Ръководената от Хамас правителствена медийна служба отхвърли твърдението и обвини Тел Авив, че е извършил „ужасяващо клане“.
Според данните до момента, ударът е станал в ранните часове на четвъртък в училище Ал-Сарди, което се управлява от Агенцията на ООН за палестинските бежанци (Unrwa) и се намира в югоизточния квартал 2 на гъсто населения, съществуващ от десетилетия лагер.

Ройтерс цитира директора на правителствената медийна служба на Хамас Исмаил ал-Тавабта и служител в управляваното от Хамас министерство на здравеопазването, които твърдят, че са убити 40 души, включително 14 деца и 9 жени.