Съобщава се, че лидерът на Бригадите на мъчениците от Ал-Акса (палестинска групировка) Ибрахим Набулси е бил убит при операция на израелските въоръжени сили в Наблус. Това съобщи RaiNews, цитирайки в. "Джерусалем пост".

Израел-Газа: След дни на насилие, огънят бе прекратен (снимки)

Палестинските медии, от своя страна, заявяват, че в момента не могат да проверят информацията. Обяснява се, че заедно с Набулси е бил убит и втори човек. Израелската армия допълва, че при претърсването на къщата на мъжа са открити оръжия и експлозиви.

Кои са убитите лидери на „Ислямския джихад” в Газа

Трима палестинци бяха убити днес при престрелка с израелската армия в Касба в Наблус. Това съобщи официалната палестинска информационна агенция "Уафа", позовавайки се на медицински източници.

Самоличността на загиналите все още не е разкрита. По данни на "Уафа" при днешните сблъсъци са били ранени 40 души, четирима от които са в тежко състояние. Междувременно израелските сили са напуснали Наблус.

Заловиха лидера на джихадистите в Западния Бряг

Израелските власти отвориха отново граничния пункт Ерез с Ивицата Газа за работници от палестинския анклав. Граничният пункт Ерез беше затворен след началото на операцията "Breaking Dawn" и вчера беше отворен отново с хуманитарна цел.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм