Познатият ви с хумора си в петъчното “Дарик кафе” анестезиолог д-р Мирослав Ненков, се оказа жертва на измамници. Той разказа пред darik.bg, че в публикувано в интернет фалшиво интервю, името и лицето му се използват за продажба на лекарство. Д-р Ненков категорично заяви, че никога не е давал въпросното интервю и никога не е препоръчвал посоченото в интервюто лекарство.

Ето какво още разказа той пред darik.bg:

“Преди известно време, получих съобщение във Viber, което беше линк към друго място с моя снимка. Някой отдолу беше написал ехиден коментар.

Отварям линка и се оказва, че попадам в сайт, в който има публикувано много дълго интервю с мен, в което се обяснява как аз рядко давам интервюта, но специално за този сайт съм се съгласил.

Живи и Здрави с доктор Ненков

Доктор Мирослав Ненков

Такова интервю аз на съм давал. Когато прочетох първите редове, си рекох "нещо има, нещо не е окей", като дийп фейк. Оказа се, че това интервю (в кавички, защото аз не съм давал такова), рекламира нещо, което се твърди, че лекува 350 болести.

Страшно се ядосах на това, защото аз дълбоко вярвам, че лекар не трябва да рекламира нищо, което става за лечение. Отделно, че не трябва да има никакви реклами на лекарства и хранителни добавки, но това е друга история”.

Адвокатите на д-р Ненков незабавно са предприели необходимите действия срещу измамната публикация и извършителите на измамата. Измамниците са установени. Компетентните органи работят по случая.

Интересното е, че въпросното лекарство се произвежда в България от българско дружество, което е собственост на руска гражданка.

“Изпращащият е също руски гражданин с друго, мъжко име. Интересното е, че много упорито Facebook отказва да съдейства на моя адвокат тази фалшификация да бъде премахната. Навсякъде по други места, където той е казал за това, че е фалшификация, е било премахнато.

Вицовете на д-р Ненков и Шкумбата

Това е нещо отвратително. Нещо, което подвежда хората, колкото и да са малко, които имат доверие в мен, било като професионалист, било като някакъв вид публична личност. Тази практика се оказа, че не се случва само с мен. Други колеги също са пострадали по подобен начин. Медицински лица колеги, които са изтипосани в този същия текст”, възмути се д-р Ненков.

И допълва: “Най-гнусното от цялата работа е, че интервюто завършва с копче, на което пише "Трябва да си запазиш продукта, защото вече свършва". В телефонния разговор при поръчката някакъв мъж провежда един дълъг разговор с купувача, разпитва го за медицински състояния, като цялата идея е всъщност да не си купиш едно, а да си купиш няколко от тези неща, като имало и друг продукт - двата вече пък като се взимат, е още по-ефективна цялата работа - което означава че това е истинска измама”.

Редакцията на darik.bg напомня, че д-р Мирослав Ненков е известен анестезиолог, а не кардиолог – както се посочва в измамната публикация.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Darik.bg на живо:

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм