Съревнованието между титаничното евро и легендарния лев продължава и във втори епизод на уеб сериала на "Дарик кафе" "Иво Райчев приема еврото". Този път героите посещават бистро, основано през 1925-а година. Идва време да се зададе един от вечните въпроси, но не за яйцето и кокошката, а за кебапчетата и супата.

Живи и Здрави с доктор Ненков

„Иво Райчев приема еврото“ - уеб сериалът на „Дарик кафе“

Въпреки първоначалната изненада на кръчмаря, който е наследил заведението от дядо си, след кратко представяне на своята мисия и социален експеримент, Иво Райчев и пазителите на “Дарик кафе”, получават отговора, който много потребители чакат: “Може да се плаща с евро”. Бай Кузо извърши трансакцията спрямо курса на еврото за деня. 

С какви валути може да се плаща законно в България

Историята обаче не приключва дотук. Иво не само плаща с евро, но и съчетава доплащане с 1 лев. Така за 5 евро и “един български лев”, както се изрази протагонистът Райчев, приключенците успяват да си похапнат кебапчета с хляб и супа! Следете и следващите документални реалносности, в които Иво Райчев ще ни въведе.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Darik.bg на живо:

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм