„Има такъв народ“ ще участва самостоятелно в евентуални предсрочни парламентарни избори. Това обяви на пресконференция зам.-председателят на партията Тошко Йорданов. По думите му, когато една политическа партия не е влязла за 4000 гласа в парламента и на всичкото отгоре бившите й партньори се замерват с доказателства как са фалшифицирали изборите, най-логично е тази партия да участва.  

Трифонов обвини ПП, че са „откраднали изборите“

За промените в Изборния кодекс, Йорданов коментира, че хартиената бюлетина няма да направи изборния процес по-честен, а ще позволи на ГЕРБ и ДПС да си организират купен вот. За съжаление обаче машините са били опорочени от „Продължаваме Промяната“, добави Йорданов.

В началото на пресконференцията от „Има такъв народ“ коментираха обявеното от Конституционния съд за противоконституционно решение на предходния парламент за разплащането с пътните фирми. Според Йорданов по този начин са се опровергали твърденията за корупция в регионалното министерство.

Тошко Йорданов: Случващото се в този парламент е ярко доказателство, че е необходим референдум

„Има такъв народ“ изразиха задоволството си от решението на Конституционния съд, защото е излязла наяве истината.

Йорданов припомни, че са напуснали коалиционното управление заради външната политика и вдигането на ветото за Република Северна Македония.

От думите му стана ясно още, че „Има такъв народ“ ще се яви самостоятелно на следващи парламентарни избори.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм