Ирландска мюзикълна звезда гостува на Симфониета-Враца в галаконцерта на 28-ми октомври от 19.00ч.

Известното сопрано Деирдре Мастерсън пристига в България специално за галаконцерта „Оперета и мюзикъл“ на Симфониета-Враца.

На 28-ми октомври от 19.00ч. в градската концертна зала ще имаме удоволствието да я чуем в популярни мюзикълни и оперетни шедьоври от Й.Щраус, К.Целер, А.Л. Уебър, Фр.Лоу, Л.Бърнстейн и др., под диригентската палка на Христо Павлов.

Деирдре Мастерсън има богат опит с участието си в оперни, оперетни и мюзикълни спектали, записи и концертни изяви в Ирландия и по света. Понастоящем, именитото сопрано ръководи катедрата по „Сценични изкуства“ в Irish American University и The Irish College of Music Theatre.

Започва професионалната си кариера на 18-годишна възраст, когато дебютира в Ирландската опера в ролите на Sandman и Dewfairy в „Хензел и Гретел“ от Е. Хъмпърдинг. Печели стипендия и продължава музикалното си обучение при прочутото вагнерово сопрано Astrid Varnay в Мюнхен. Гастролира на много известни сцени, сред които Националната концертна зала в Дъблин, Карнеги Хол и много други, от двете страни на Атлантическия океан.

Много от успехите си осъществява като основател и член на формацията „Ирланските сопрани“, с които покорява класациите, както и с нейния собствен албум „Му songs“.

В програмата на галаконцерта „Оперета и мюзикъл“ на 28-ми октомври от 19.00ч. врачанската публика ще има възможност да чуе песните „Always”, „Walzing in the Clouds”, „Parlia Piu Piano” от самостоятелния албум на сопраното Деирдре Мастерсън. Ще звучат и класики като:  К. Целер - валс, „I Feel Pretty” и “Somewhere” от „Уестсайдска история“, “I could have danced all night” от „Моята прекрасна лейди“, “Wishing You Were Somehow Here Again” от “Фантомът на операта” и др.

Билетите за галаконцерта „Оперета и мюзикъл“ са в продажба в Билетен център "Гъбката" (до х-л "Хемус"), тел. 0896718303, 0899827060. 

От настоящия творчески сезон, почитателите на Симфониета-Враца имат възможност да закупят абонаментна карта с избрано място в залата и бонуси, както и книжка с програмата до края на годината.