В Провадия има задържан един човек при вчерашната акция срещу купуването на гласове във Варненско, научи Дарик.

Специализирана полицейска акция бе предприета на територията на общините Провадия, Ветрино и Дългопол. Проверени са хранителни магазини, които предлагат продукти на вересия, финансови институции за бързи кредити, заложни къщи, обекти, които предлагат дърва за огрев.

Акция срещу купуването на гласове във Варненско

От три заложни къщи и от търговски обект в малко населено място са иззети лични карти и ксерокопия, тетрадки с имена и суми, посочени дати и проценти,  свидетелства на МПС, чиято собственост не отговарят на лицата, 26 000 лева, за които няма документ от обекта за касова наличност, обявиха от МВР.

Образувани са 3 досъдебни производства по чл. 167 от Наказателния кодекс (който чрез насилие, измама, заплашване или по друг незаконен начин пречи на някого да осъществи избирателното си право или да бъде избран или да гласува на референдум или да участва в подписка за произвеждане на референдум, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 3 години и с глоба от хиляда до 10 хиляди лева).

Мащабната операция бе предприета от служители на МВР на територията на редица областни дирекции. Действията са осъществени под ръководството на главния секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров.

Още новини от Варна