Можем ли чрез хумора и изкуството да ангажираме обществото в каузата за защита на българската природа? 25-то издание на международното биенале на хумора и сатирата в Габрово дава отговор на този въпрос. Тазгодишният форум е с грижа за околната среда. Биеналето поставя акцент върху темата за икономия на средствата и възможностите да разрешим екологични и икономически проблеми, като намаляващите природни ресурси.

В периода на провеждане на биеналето от 20 май до 30 септември  предстои и богата програма от съпътстващи събития в партньорство с водещи екологични организации в България. Сред тях са и „Зелени Балкани", чиято мисия е опазването на околната среда.

За екологичните проблеми, пречупени през хумора, разговаряме в предаването „Дарик за природата". Наши гости са Поля Русева от „Зелени Балкани" и Маргарита Доровска - директор  на Музея „Дом на Хумора и сатирата".

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм