Делян Пеевски не взема ролята на премиер, премереността, която показва Николай Денков е отговорност.  Това заяви съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов в „Стълбището” на Дарик радио.

Той заяви, че премиерът Николай Денков има изключително сложна задача да балансира върху една невъзможна по условие конструкция, която бидейки невъзможна трябва да произвежда резултати. По думите му Денков не е човек, който тропа по масата и има нужда ежедневно да демонстрира своето его.

Относно конституционните промени Христо Иванов коментира, че трябва да има убедителна фигура за главен прокурор, която не е просто въпрос на лично доверие, а човек който да модернизира прокуратурата. В предаването „Стълбището” на Дарик радио, Иванов поясни, че ако това се случи цялата българска политическа система ще може да се легитимира по нов начин. Той заяви, че е необходим човек, който може да налага дългосрочни политики, като според него този човек трябва да прави това от дясна позиция.

Според Христо Иванов, президентът Румен Радев е показал, че служебното правителство в досегашния модел може да бъде проблематично.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм