48-ият парламент не успя да си избере председател. До прецедента се стигна, след като нито една от четирите кандидатури и при двата тура в първата процедура не успя да събере необходимото мнозинство – половината от гласовете на присъстващите в зала плюс един.

За председателския пост се бореха Кристиан Вигенин от БСП, Никола Минчев от „Продължаваме промяната”, Петър Петров от „Възраждане” и Росен Желязков от ГЕРБ, а в последствие бе предложен и Йордан Цонев от ДПС. 

Председателстващият пленарното заседание Вежди Рашидов го прекъсна и обяви, че то ще бъде възобновено утре в 10.00 часа. Очаква се процедурите по избор да продължат, докато не бъде избран председател.

Председател на парламента на ротация, предлагат от „Демократичнта България”.

Парламентът не успя да избере председател

Пред жрналисти в кулоарите на Нароното събрание съпредседателят на политическата формация Христо Иванов обясни, че ака ще се излезе от патовата ситуация, а предложението им е като председател на Народното събрание да се ротират предложените за поста от двете най-големи парламентарни групи.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм