Изпитвам много големи съмнения, че изтеклият запис е бил случаен. Така заместник-министърът на земеделието Иван Христанов коментира днес в Плевен записа от заседанието на парламентарната група на "Демократична България", който беше разпространен вчера. 

Ако приемем наистина консервативната или негативната хипотеза, че вървим към предсрочни избори, може да се окаже в понеделник, че това е най-реалистичната оценка, тогава всъщност става най-важно какъв ще бъде съставът на следващото Народно събрание и какъв тип коалиция ще може да излъчи то",  подчерта зам.-министърът, цитиран от БТА.

Христанов от ПП: Надяваме се на отделни депутати от ИТН и „Възраждане“

Христанов добави, че ако се стигне до предсрочни парламентарни избори, този път няма да се говори само за борба с корупцията, а установяването на конституционно мнозинство, което да доведе до успех съдебната реформа. "Трябва да гоним мнозинство, което да реализира съдебната реформа в пълния ѝ обхват и дълбочина", смята Иван Христанов.

На въпрос какви са прогнозите му за представянето на ПП в един предстоящ вот, зам.-министърът каза, че вярва, че имат силите за 90-100 мандата. 

От ПП към Слави Трифонов: КОЙ Ви каза, че сте прав?

Иван Христанов коментира и разкритите корупционни практики в Българската агенция по безопасност на храните като акцентира върху ГКПП "Капитан Андреево", където, по думите му, "уцелихме задкулисието право в сърцето". Той подчерта, че до дни се очакват доклади от инспектората на Министерството на земеделието и вътрешния одит за злоупотреби при използването на инсинератори в страната, чрез които са източвани милиони левове от държавния бюджет.

Заедно с Иван Христанов в пресконференцията участваха и народните представители от ПП Стоил Стоилов и Иван Манев.  

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм