Хиляди израелци излязоха по улиците на Йерусалим, за да изразят своя протест срещу правителството на Бенямин Нетаняху заради неуспеха му да постигне споразумение за заложниците. Те призоваха за предсрочни избори, както и за споразумение, което да улесни освобождаването на останалите израелски заложници, държани в ивицата Газа. Най-малко трима души бяха ранени и осем души бяха арестувани при ожесточени сблъсъци между демонстрантите и полицията пред частната резиденция на Нетаняху. 

С барабани, клаксони и плакати с призиви за нови избори, демонстрантите призоваха за прекратяване на огъня в Газа, за да бъдат върнати останалите заложници.

Протестите набират скорост, като всеки уикенд недоволните излизат по улиците на най-големия израелски град Тел Авив. Този път обаче домонстрациите бяха в Йерусалим, пред израелския парламент и резиденцията на Нетаняху.

Снощи част от протестиращите опитаха да пробият бариерите, поставени от полицията пред дома на израелския премиер и запалиха огън. Ситуацията ескалира до степен, че органите на реда използваха водно оръдие, за да разпръснат хората.

„Трябва да сменим това зло правителство. Това е нашето време. 120 заложници все още са в Газа. Трябва да сменим правителството. Това е единственият начин да ги върнем и да си върнем Израел. Страната, която толкова много обичаме. Трябва да продължим да се борим. Трябва да продължим протестите, докато не си върнем Израел“, заяви протестираща.

Надявам се, че израелският народ ще се вдигне, за да каже „достатъчно“ на правителството на Нетаняху. Надявам се, че това е денят, в който ще започнем промяната от разрушението, което Нетаняху създаде, към революция и след това към възраждане на израелското общество и народ“, подчерта друг протестиращ.