Адвокат на Харви Уайнстийн обжалва в понеделник в съда екстрадирането на бившия кинопродуцент от Ню Йорк в Калифорния, където осъденият вече бивш магнат да се изправи на съд по допълнителни обвинения в сексуално посегателство, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Съдия Кенет Кейс от окръг Ери отложи решението за екстрадиране на 69-годишния Уайнстийн, който участва в съдебното заседание чрез видеовръзка от затвора край Бъфало. От миналата пролет той излежава там присъдата си от 23 години затвор за изнасилване и сексуални посегателства.

Постигнато е споразумение за обезщетяване на 37 жертви на продуцента Харви Уайнстийн

Миналата година Уайнстийн беше обвинен в щата Калифорния за сексуални посегателства срещу пет жени в Лос Анджелис и Бевърли хилс в периода 2004-2013 г.

19 милиона долара обезщетение за жените, обвинили Харви Уайнстийн в сексуални посегателства

Новото обвинение, представено пред съдебни заседатели, съдържа същите 11 обвинения, свързани със същите пет неназовани жертви. Според запознати с този ход прокуратурата иска да избегне предварителните изслушвания по доказателствата срещу Уайнстийн и да ускори съдебното дело.

Искането за отлагане по "хуманитарни причини" на екстрадирането, за да може Уайнстийн да бъде лекуван, беше отхвърлено в понеделник. След това адвокат Норман Ефман пледира, че тъй като оплакването вече е заменено от обвинение, първоначалното искане за екстрадиране е непълно. Съдия Кейс назначи ново заседание на 30 април. 

Харви Уайнстийн е закаран в болница часове, след като бе осъден

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук