Първият в историята конкурс за красота Мис Шри Ланка, проведен в Стейтън Айлънд в Ню Йорк, завърши със сбиване. Физическата свада избухна на афтър партито в петък и видеото се разпространи в социалните мрежи. 

Избягалият президент на Шри Ланка се завърна в страната си

На него се вижда как мъже и жени си хвърлят удари на събитието, на което присъстваха над 300 гости. Според "South China Morning Post" не е ясно какво е предизвикало сблъсъка, при който е пострадало и имущество. Освен това се казва, че са извършени множество арести във връзка със сбиването.

В доклада на SCMP се казва, че организаторите са решили да проведат събитието на Стейт Айлънд, тъй като е дом на голям брой жители на Шри Ланка, които са мигрирали в САЩ, и защото искат да помогнат на островната нация, която е в „трудно състояние“.

Новият президент на Шри Ланка предложи 25-годишен план за държавата

Цитирайки един от организаторите на конкурса, Суджани Фернандо, New York Post каза, че нито една от 14-те претендентки за короната не е участвала в мелето.

Това се случва година след като Мис Шри Ланка беше арестувана за грабване на короната от главата на съперничка, която според нея трябваше да бъде дисквалифицирана, защото е разведена.

Приеха оставката на президента на Шри Ланка

Инцидентът разгневи потребителите на социалните мрежи от Шри Ланка, които заявиха, че подобно поведение петни имиджа им в САЩ.

"Това е типичното поведение на селските жители на Шри Ланка. Всяко събитие завършва със сбиване. От възрастни до деца и жени, те се удрят с пластмасови столове, чадъри. Доста вълнуващо е да се гледа", каза потребител в Twitter.

Пълен позор и срам. Всички те трябва да бъдат арестувани и наказани според закона“, каза друг.

Суджани Фернандо обаче каза, че няма нужда от стереотипи. 

Сингапур: Президентът на Шри Ланка е на частно посещение, а не за убежище

Шриланкийците са добри хора. Това е просто бой. Такива неща случват. Това се случва във всяка култура, всяка националност, не е задължително да са шриланкийци. Ние не сме такъв тип хора“, каза тя.

Анджелия Гунасекара беше коронясана за Мис Шри Ланка на конкурса, организиран за набиране на средства за онкологичната болница в страната.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм