Американската баскетболна звезда Бритни Грийнър пристигна в САЩ тази сутрин, след като бе освободена от руски затвор в замяна за търговеца на оръжие Виктор Бут.

32-годишната Грийнър, която бе арестувана в Русия през февруари заради притежание на наркотици, бе видяна от репортер на АФП, след като полетът й кацна в Сан Антонио, Тексас. Очакваше се тя да бъде трансферирана до близка военна болница за медицински прегледи, предадоха американските медии.

Бритни Грийнър ще бъде изпратена в най-суровия тип руски затвор за жени

Припомняме, че Грийнър която бе държана в отдалечена руска наказателна колония, бе арестувана на летището в Москва през февруари и осъдена на девет години затвор през август за притежание на вейп касети с малко количество масло от канабис.

Съдът отхвърли молбата на Бритни Грийнър за намаляване на присъдата

Вчера президентът на САЩ Джо Байдън, в присъствието на съпругата на Бритни – Шерел, обяви, че баскеболистката е в безопасност и пътува към дома. От Русия пък потвърдиха за замяната между звездата от УНБА и Бут. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм